Arbeidsrecht
Werkgever of werknemer, eigenlijk hebben we maar twee smaken. Vrijwel iedereen in Nederland krijgt met arbeidsrecht te maken, maar gaat dat altijd goed?
Wat zo vanzelfsprekend lijkt, is dat echter niet altijd. Aanname en ontslag van personeel, proeftijd, concurrentie- en/of relatiebeding, geheimhoudingsbeding, ziekte, tijdelijk en vaste krachten, studiekostenovereenkomst, bonusregeling, aanzeggen en de tansitievergoeding. Een all-in salaris, verjaring van vakantiedagen, overwerkvergoeding, functieomschrijving, wijziging van arbeidsvoorwaarden, personeelshandboek / bedrijfsreglement. Kent u alle nuances? Hoe zit het eigenlijk met het invullen van een verbetertraject? Het arbeidsrecht (de Wet Arbeidsmarkt in Balans - WAB) brengt veel (praktische) vraagstukken met zich mee.
De gevolgen voor het niet naleven van relevante wet/regelgeving kunnen enorm zijn. Een paar uur tijdsinvestering van MRM is al snel te rechtvaardigen wanneer het alternatief wellicht het doorbetalen van maanden salaris is. Neem eens contact op voor een vrijblijvende afspraak!
Wist u dat
Veel werkgevers bereid zijn om een deel van de kosten voor juridisch advies van werknemers te vergoeden. Onderhandelen met een partij die weet waar de arbeidsrechtelijke piketpaaltjes staan, gaat veelal soepeler.
Arbeidsrecht
Tip: heb je interesse in arbeidsrechtelijke vraagstukken? Volg Maarten van Opijnen op LinkedIn! Met regelmaat deelt hij daar opmerkelijke uitspraken voor iedereen met arbeidsrechtelijke raakvlakken. Heb je een opmerkelijke kwestie? Neem eens contact op met Maarten: maarten@mrmadvocatuur.nl
Contractenrecht
Wist je dat een arbeidscontract een bijzonder vorm van een contract is? Zo zijn veel arbeidsrechtelijke bepalingen in de wet (dwingend) geregeld. Bij andere contracten kan er overigens ook sprake zijn van dwingendrechtelijke bepalingen. Maarten van Opijnen is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).
IncassoDesk
Ken je het fenomeen buitenrechtelijke incassokosten? Dit zijn kosten waarop je aanspraak kan maken voor werkzaamheden die je voorafgaand aan een procedure hebt verricht. Nakosten zijn kosten die worden gemaakt na afloop van een procedure. Vergeet niet op de juiste wijze aanspraak te maken op deze kosten.